5 tegn på at du skal udskifte dine løbesko

5 ženklai, kad turėtumėte pakeisti savo bėgimo batelius

Visos avalynės su laiku susidėvės, net jei jos nebus naudojamos ilgą laiką. Yra auksinė taisyklė, kad bėgimo batai tarnauja apie 1000 km +/- 200 km. Žinoma, tai skiriasi priklausomai nuo batų tipo ir to, kiek daug ar mažai jie buvo naudojami. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų apie susidėvėjimą batų ir svarstymus, kuriuos galite atlikti apie batų keitimą.

 

1. Jūs negalite prisiminti, kada paskutinį kartą pirkote naujus bėgimo batus

Batai turi gyvavimo laiką, kurį paprastai matuojame kilometrų skaičiumi, tačiau net nenaudojami batai gali susidėvėti per metus ar dvejus. Putplastis, kuris sudaro kritinę batų amortizacijos dalį, laikui bėgant susidėvi ir tampa mažiau reaktyvus ir "gyvas". Net naudojant retkarčiais, rekomenduojama atnaujinti savo bėgimo batus kartą per metus ir esant nuolatiniam naudojimui kas 3-6 mėnesius.

Balti bėgimo batai su gera amortizacija

Mūsų batai iš Famme turi masyvų pado viršų, pagamintą iš lengvo EVA putplasčio, ir kartu su Ortholite vidpadžiu jie turi puikų gyvavimo laiką. Kruopščiai sukurta įvairių savybių mišinys daro juos nepaprastai gerais bėgimo batais. Pažiūrėkite į atsiliepimus, kuriuos gavome apie juos mūsų produkto puslapyje.

2. Jūsų batai turi daugiau raukšlių nei jūsų kojos po ilgo maudymosi

Vienas geriausių vizualinių indikatorių batų susidėvėjimui yra vidpadžio putplasčio suspaudimas. Putplastis, praradęs reakciją, turės horizontalių raukšlių ir atrodys "suplotas".

Tai geresnis indikatorius nei gumos padas batai - kai kurie bėgikai ir ėjikai nuneša gumos dalis per mažiau nei 150 kilometrų dėl trinties, kurią batai ir kojos patiria.

3. Išorinis ir vidinis susidėvėjimas

Patikrinkite skyles arba neįprastą susidėvėjimą. Tai yra indikatoriai, kad batai yra per daug susidėvėję ir turėtų būti keisti.

Nors dauguma žmonių neturi keisti batų kas 6 mėnesius, gerai apžvelgti juos po 6 mėnesių naudojimo. Tai suteiks jums gerą indikaciją, kaip greitai jūsų batai susidėvi.

4. Išorinio pado susidėvėjimas

Pažiūrėkite į batų dugną; jei padas yra itin susidėvėjęs tam tikroje vietoje, greičiausiai atėjo laikas pakeisti juos.

Padėkite batus ant lygios, lygaus paviršiaus akių lygyje. Dauguma batų turėtų stovėti lygiagrečiai, nesvyrinėdami. Jei taškai (gumos dalys) ant pado yra labiau susidėvėję, batai gali svyrinėti arba net stovėti kreivai.

"Normali" susidėvėjimas pasireiškia batų kulno išorėje ir tolygiai visame priekinėje padėjo. Jei pastebite pernelyg didelį susidėvėjimą kitose vietose, tai gali būti ženklas, kad batai yra nualinti, arba kad jums reikia kito tipo batų, kad atitiktų jūsų biomechaninius poreikius.

5. Viskas pradeda skaudėti

Būtų nuostabu, jei niekada nereikėtų pirkti naujo poros batų. Tačiau kuo ilgiau naudojate batų gyvavimo laiką, tuo mažiau palaikymo ir amortizacijos jie turės, sukeldami papildomą įtampą ir nuovargį kojoms, blauzdoms, keliams ir klubams.

Pažiūrėkite į mūsų straipsnį apie pronaciją, viršpronaciją ir pȯrį ir skausmus, kurie gali būti su tuo susiję.

Ar jūsų bėgimo batai jaučiasi plokšti, arba pastebėjote nedidelius dirginimus keliuose ar kojose? Jei patiriate skausmą, ir šis skausmas atrodo susijęs su jūsų batais, kurie pradeda būti seniai, jų keitimas nauja, šviežia pora gali suteikti labai reikalingą palengvėjimą kūnui.

Jei manote, kad batai sukėlė nesėkmingą susidėvėjimą ir susidėvėjimą įvairiose kūno vietose, reikės apsvarstyti prevencines priemones, kad skausmas nesustiprėtų. Pažiūrėkite į mūsų straipsnį apie prevencinį treniravimą.

Patarimai, kaip išlaikyti kokybę

  • Laikykite juos sausas. Po lietaus ar intensyvaus naudojimo, kuris sukėlė prakaitavimą, užpildykite juos laikraščiu arba panašiai ir leiskite jiems išdžiūti. Daryti tik paviršinį skalbimą nuo purvo ir pan. ant jūsų sportinių ar bėgimo batų ir niekada nedėkite jų į skalbyklę. Patikrinkite mūsų straipsnį, jei nesate tikri, kaip skalbi batus!

Tačiau mūsų universalūs batai gali būti skalbiami skalbyklėje. Išimkite raištelius ir vidpadį ir nustatykite skalbyklę 30 laipsnių su mažu centrifugavimo greičiu

Grįžti į tinklaraštį