Hvordan vasker du dine sko?

Kaip išplauti batelius?

Kaip plauti sportinius batelius yra dalykas, kurio daugelis galbūt nesvarsto kaip būtinybės daryti iš karto, kadangi dažnai dėvime tuos pačius batus vėl ir vėl. Taip pat galima manyti, kad batai yra kaip drabužiai, ir kad tiesiog galima juos mesti į skalbyklę, kad jie vėl būtų švarūs. Dėl to, kas dažnai atsitinka, galima sugadinti delikat materials, kurie buvo naudojami batų gamybai, ir blogiausiu atveju visiškai deformuoti batus. Taigi, jei tikrai svarstote skalbti batus skalbyklėje, darykite tai atsargiai ir laikykite juos atokiai nuo džiovyklės. Įdėkite batus į pagalvės užvalkalą, naudokite šaltą vandenį, labai mažai skalbimo priemonės, o jei skalbiate visiškai baltus batus - naudokite balikliai, mažai arba visai be centrifugavimo, ir leiskite jiems išdžiūti ore. Vėlgi, jokios džiovyklės! Žemiau paaiškinsime, kaip galite plauti juos rankomis, kad išvengtumėte savo mylimiausių batų sugadinimo.

Kaip išvengti purvinų batų su šiuo triuku

Vienas iš geriausių patarimų baltų batų atžvilgiu yra prevencija. Jei norite, kad jūsų nauji sportiniai bateliai išliktų švarūs ir balti kuo ilgiau, pirmas dalykas, kurį turėtumėte padaryti, tai impregnuoti batus prieš juos naudojant. Tai sumažins purvo prilipimą prie batų, ir bet kokios dėmės bus lengviau išvalomos. Jei žala jau padaryta, turime keletą efektyvių patarimų, kurie pašalina net ir blogiausias dėmes.

Bendri patarimai

Štai keletas bendrų patarimų, kaip išsaugoti savo batų išvaizdą ir kokybę, prieš pereinant tiesiai prie to, kaip juos plauti. Jie yra labai paprasti ir greitai gali tapti malonia maža rutina, kai grįžtate namo. Visada geriausia pasirūpinti šiais etapais kuo anksčiau, kad išvengtumėte, jog batai taptų ypatingai sunkiai plaunami.

1 etapas - Išvalykite matomą purvą. Įvertinkite, kiek laiko turite tai padaryti, ir naudokite švarią servetėlę, seną dantų šepetėlį, kurį ketinate išmesti, arba, jei tikrai skubate; savo rankas.

Tiksliai kaip su dantimis, svarbu pašalinti purvą iš batų, kad jis nepasunkėtų – tai sutaupys jums būsimas problemas ir galvos skausmą.

2 etapas - Kitas, ką galite padaryti, tai pašalinti likusį purvą, kuris atsirado po pasivaikščiojimo; net jei jūs tik ėjote iki parduotuvės, kur kelias buvo švarus - nustebsite, kiek daug purvo galima rasti po batais.

Nuplaukite batus šlapiu rankšluosčiu arba koncentruota vandens srove; pavyzdžiui, po kriaukle arba dušo galvute, jei būsite pakankamai atsargūs. Tai ypač naudinga, jei buvote bėgiojimo trasoje miške, kur yra drėgna ir purvina.

3 etapas - Galiausiai, valykite dideles ir matomas dėmes. Jei turite didelių dėmių ant batų, ir jos yra neseniai atsiradusios, greičiausiai bus įmanoma jas pašalinti, jei greitai patepsite dėmę muilo ir vandens mišiniu.

Kokius produktus galite naudoti tam, priklauso nuo batų, ir vėliau straipsnyje aptarsime, kaip pašalinti sunkias dėmes ir žymes.

Be to, kiti bendri patarimai padės jums labai, tačiau svarbu būti atsargiems su skirtingomis medžiagomis, iš kurių pagaminti batai, ir jums reikės šiek tiek daugiau dėmesio, jei norite juos kitaip išvalyti. Apačioje mes jums parodysime, kaip plauti megztinius, tinklinius, drobinius, odinius, dirbtinę odą ir zomšinius batus.

Megzti ir tinkliniai batai

Taip pat vadinami megztais batais, jie gali būti apibūdinami kaip kvėpuojantys su tinklui panašiu išvaizdu. Pastaruoju metu buvo didelė tendencija vaikščioti su megztais sportiniais bateliais, tačiau problema ta, kad jie lengvai purvėja. Priešingai nei kitose medžiagose, kurios naudojamos batuose, megzti audiniai yra labai porėti iš prigimties; kitaip tariant, jie turi porų ir angų. Tai reiškia, kad jie pritraukia purvą, prakaitą ir viską, kas mėgsta įsilaužti į medžiagą ir kas dažnai gali pasirodyti neišvaloma.

Tinklinių batų problemos yra tokios pačios kaip ir megztų batų, nes abi pagamintos iš kvėpuojančių medžiagų. Purvas ir kiti dalykai prilimpa prie tinklinio paviršiaus, kai esate, pavyzdžiui, bėgimo trasoje ar sportuodami. Vis dėlto skirtumas tarp tinklinių ir megztų batų yra tas, kad tinkliniai batai paprastai pagaminti iš sintetinės medžiagos, tokios kaip poliesteris ar nailonas, ir todėl gali išlaikyti intensyvesnį valymą.

Kaip plauti batus skalbyklėje

Mūsų bėgimo batai yra pagaminti iš tinklinės medžiagos, ir mes nustatėme, kad jie gali atlaikyti skalbyklę, jei išimsite raištelius ir vidpadį ir nustatysite skalbyklę į 30 laipsnių su mažu centrifugavimu. Baltieji batai sukurti taip, kad išlaikytų savo baltą spalvą ilgiau. Tačiau, jei norite būti atsargesni, sekite žemiau pateiktus patarimus.

sportiniai bateliai, plauti batus, kaip plauti batus

Naudodami šį vadovą, mes padarysime neįmanoma įmanoma. Nors megzti ir tinkliniai batai reikalauja nemažai meilės, tai nereiškia, kad jie negali būti paversti į pradinę būklę - jiems tiesiog reikia šiek tiek papildomo kantrybės ir švelnumo.

Kaip tai padaryti

Su megztais batais turite būti labai atsargūs, jie yra minkšti ir formuojami, todėl yra labiau trapūs lyginant su nailono tinkliniu mišiniu ar kitomis medžiagomis. Tai reiškia, kad šveitimas netinka ir yra per grubus medžiagai, todėl turite naudoti švelnią šluostę arba mikropluošto šluostę dėmėms pašalinti.

  1. Kalbant apie valymo produktus, taip pat turite būti atsargūs. Cheminės medžiagos skalbimo priemonėse gali būti per stiprios medžiagai. Vietoj to, naudokite švelnų dušo gelį.
  2. Uždenkite plotą, kurį norite plauti, su muilu ir sudrėkinkite šaltu vandeniu.
  3. Švelniai įtrinkite su šluoste, kol dėmė bus pašalinta iš medžiagos.
  4. Pašalinkite muilo likučius su šlapiu rankšluosčiu ir leiskite išdžiūti ore.

Su tinkliniais batais gali būti naudojamos stipresnės medžiagos, tokios kaip nailonas ir poliesteris, ir todėl gali būti galima naudoti šepetį, jei turite, arba seną dantų šepetėlį. Taip pat skiriasi, ar batai yra minkšti ar kieti; todėl jei naudojate dantų šepetėlį, naudokite minkštus šepetėlius minkštiems batams ir kietus šepetėlius kietiems batams.

  1. Žinote savo batus geriausiai, taigi pasirinkite tinkamą šepetį - minkštą minkštiems ir kietą kietiems.
  2. Šepetėkite purvą ir nešvarumus, kurie yra ant batų.
  3. Sumaišykite 1 dalį sodos / kepimo miltelių su 1 dalimi acto ir sudrėkinkite mišinį ant purvinų vietų arba dėmių maždaug 15 minučių.
  4. Praėjus 15 minučių, švelniai šveiskite plotą, kurį padengėte, kelias minutes, prieš galiausiai naudodami švelnią ir drėgną šluostę, kad nuplautumėte ir nuvalytumėte.
juodi bėgimo batai, sportiniai bateliai, treniruoklių batai

Dirbtinės odos batai

Dirbtinės odos batų medžiaga nesulaiko dėmių taip stipriai kaip nailono/poliesterio tinklas ir yra daug atlaidesnė nei tikros odos batai, todėl, laimei, jums bus daug lengviau išvalyti savo dirbtinius batus. Tikėtina, kad pastebėsite, kad purvą ir nešvarumą lengvai galima pasirinkti, kai pradėsite juos valyti.

Kaip tai padaryti

  1. Sumaišykite mišinį, kuriame yra šilto vandens ir šiek tiek švelnios skalbimo priemonės.
  2. Paimkite švarią šluostę ir sudrėkinkite ją mišinyje, prieš pradėdami plauti purvinas zonas ant batų.
  3. Kai sudrėkinsite purvinas zonas, švelniai šveiskite jas su šepetėliu arba dantų šepetėliu kelias minutes.
  4. Nuvalykite batus su švelnia ir drėgna šluoste, kad pašalintumėte muilo likučius, ir leiskite batams išdžiūti ore.

Drobės bateliai

Drobės batai yra mažiau atlaidūs ir lengviau purvėja nei dirbtinės odos batai, bet jie yra labai ilgaamžiai. Tai pasakius, bus įmanoma išvalyti batus su skalbykle; tiesiog būkite atsargūs ir įsitikinkite, kad juos dedate į pagalvės užvalkalą ir naudojate švelnią programą su šaltu vandeniu ir labai mažai valymo priemonės. Jei batai visiškai balti, galite pridėti baliklio ir praleisti skalbimo priemonę. Pasibaigus programai, išimkite juos ir leiskite jiems išdžiūti ore. Tačiau visada geriausia plauti batus rankomis, nes turite daugiau kontrolės, ką daryti.

Kaip tai padaryti rankomis

  1. Pasigaminkite mišinį, kuriame yra lygios dalys sodos ir šilto vandens.
  2. Raskite gerą seną naudotą dantų šepetėlį arba naują, skirtą specifinai batams, ir pamirkite jį mišinyje, kurį pagaminote.
  3. Šveiskite dėmes ir purvą nuo batų su dantų šepetėliu, kol jie bus švarūs.
  4. Leiskite batams išdžiūti su mišiniu, prieš tai, kai galbūt nuplauksite sodos mišinį, kai jis išdžius ir taps kietas, su drėgna šluoste.

Odiniai batai

Oda gali būti puiki medžiaga, kuri gali daug prisidėti prie jūsų aprangos, tačiau ji taip pat gali sukelti didelį nusivylimą ir galvos skausmą, kai reikia ją valyti. Lengvai galite užsidirbti keletą dėmių ant odinių batų, ir jie labai jautrūs nusidėvėjimui, kuris gali iškraipyti medžiagos natūralią patiną. Kai tik pastebėsite, kad batai gavo dėmę, svarbu kruopščiai jas išvalyti.

Kaip tai padaryti

  1. Pasigaminkite mišinį su šiek tiek skystos indų plovimo priemonės ir vandens dubenyje. Pamirkite mikropluošto šluostę į mišinį ir naudokite ją švelniai nuvalyti matomą nešvarumą ir druskos dėmes nuo bato paviršiaus.
  2. Į mišinį iš 1 punkto pridėkite sodos ir sumaišykite su naudojamu dantų šepetėliu arba tinkamu būdu odai. Naudokite dantų šepetėlį, kad išsivalytumėte batų padais, kol nesimatys daugiau nešvarumų. Nuvalykite muilą ir purvą su mikropluošto šluoste arba atsargiai nuplaukite po kriaukle.
  3. Šauni idėja, kurią radome, yra naudoti langų valiklį, kad batai būtų blizgesni! Purškite priemonę tiesiai ant bato arba ant mikropluošto šluostės, poliruokite ir nuvalykite.
  4. Pakartokite tą patį su kitu batu ir leiskite jiems visiškai išdžiūti, tačiau laikykite juos atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių ir karščio.

Zomšos batai

Zomšinių sportinių batų priežiūra yra viena iš labiausiai frustracinių užduočių. Zomša neturi išorinio apsauginio barjero, kurį turi oda, leidžiančio jai turėti tą aksominio pojūtį, tačiau tai taip pat reiškia, kad ji yra labai pažeidžiama daugelio nelaimių, kurios gali nutikti dėvint juos. Kad būtų dar blogiau, zomša taip pat yra gana atspari valymui.

Jei dar to nepadarėte, geras sprendimas būtų investuoti į šepetį, specialiai skirtą zomšai. Tiesiog būkite atsargūs su šveitimu, nes nenorite būti pernelyg agresyvūs, tačiau šepetys gali padaryti stebuklų, kad išvalytų paviršių.

Dar vienas dalykas, į kurį galite investuoti, yra zomšos trinkiklis. Spaudžiame trinkiklį prie dėmės ir trinami bei manipuliuojame juo, kol dėmė išnyks. Kai baigsite, naudokite švarią šluostę, kad pašalintumėte valymo likučius.

Jei batai vis dar nėra švarūs po to, kai naudojote du investuotus įrankius, arba jei nenorite juos investuoti, galite naudoti baltą actą.

Kaip tai padaryti

  1. Užtepkite šiek tiek balto acto ant švarios šluostės ir švelniai sudrėkinkite dėmę. Jums nereikia daug acto, tad naudokite kuo mažiau.
  2. Švelniai plautite dėmę su šluoste, turinčia baltą actą.
  3. Po dešinio dėmės pašalinimo, išvalykite plotą drėgna šluoste arba rankšluosčiu ir leiskite jam išdžiūti ore.

Kaip išlaikyti batus švarius

Dabar, kai gavote išsamią informaciją apie tai, kaip valyti sportinius batelius, galime apibendrinti vadovą keletu paprastų patarimų, kaip juos išlaikyti švarius.

  1. Patikrinkite batus kiekvieną kartą grįžę namo. Tai gali pasirodyti kaip nereikalingas ir erzinantis papildomas darbas, tačiau jei žinote, kokia yra jūsų batų būklė, prieš juos pasidedant, galite išsaugoti jų kokybę.
  2. Labai svarbu valyti
Grįžti į tinklaraštį